Uitvaart

De uitvaart vond plaats in besloten kring. Familieleden en vrienden deelden teksten en muziek.

Lieve gerda, we kennen elkaar maar sinds relatief kort, te kort ... Maar ik stelde toch vast, samen met jullie vele vrienden welke ik gisteren kon ontmoeten, dat er een zeer intense wederzijdse liefde was tussen jullie beiden. Ook al was Rik beneveld, wanneer jij binnenkwam en hem een kus gaf verscheen er een gelukkige glimlach op zijn gelaat, al wilde hij zeggen: jij bent bij mij nu ben ik gerust.

Denis Luyten, broer

Het leven is geen vraagstuk met een oplossing, en hetzelfde geldt voor de dood. Leven en dood zijn deel van een mysterie zonder antwoord. Het vraagteken is ultiem.

Bert Luyten, neef

Ik heb van hem geleerd om steeds te kijken naar wat ik zelf kan doen om elke situatie het beste te laten uitdraaien. Om niet te blijven staren op de moeilijkheden waarop je toch geen vat hebt. Om altijd zelf mijn verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik gedaan heb.

Simon Luyten, zoon

De afgelopen dagen zie ik steeds opnieuw het beeld van een begroeting met Rik: Rik met een kamerbrede glimlach, met zijn handtasje in zijn ene hand en met open armen. We pakten elkaar dan eens goed vast.

Rik, ook bij het afscheid nemen pakten we mekaar altijd eens goed vast. We hadden genoten van het samenzijn en het maakte het brugje naar het weerzien de volgende keer. Ik zou nu zo graag hebben dat er op één of andere manier een volgende keer zou zijn. Weet dat ik je in gedachten nog heel veel ga vastpakken.

Erik van Dooren, jeugdvriend

Gerda stelde zich al voor dat ge elementen aan het recruteren zijt om een hemelse volleybalploeg te trainen…. 
Ge had nog zo’n grootse plannen…

Jan Luyten, broer

“Zeg maar ja tegen het Leven,” het lijkt als de ultieme uitdaging van Rik aan ons allen. Want Rik zag zichzelf niet als volleybalcoach, naar ik kan besluiten uit wie Ben en Simon vandaag zijn , verantwoordelijke jonge mensen en vanuit de vele gemeende en bewogen reacties van mensen uit de volleybalwereld ; hij wilde een Levenscoach zijn.

“Zeg maar ja tegen het leven”, met deze zin daagt hij ons uit het leven weer aan te kunnen ondanks dit diepe verdriet, de grote leegte die hij na laat.

Hilde van den Steen, schoonzus